به گزارش شهرآرانیوز؛ معاون عمران، حمل ونقل و ترافیک شهردار مشهد گفت: تاکنون ۵۴۳ متقاضی موتورسیکلت برقی از سوی اتحادیه ها، واحدهای صنفی، شرکتها و ادارات به سازمان مدیریت حمل ونقل بار دورن شهری معرفی شده اند.
خلیل ا... کاظمی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای جایگزینی موتورسیکلتهای بنزینی با موتورسیکلتهای برقی افزود: باتوجه به افزایش آلودگی هوای کلان شهرها ازجمله کلان شهر مشهد و تأکید شهردار برای استفاده از حمل ونقل پاک در راستای کاهش آلودگی هوا و همچنین مصوبه شورای شهر برای استفاده از موتورسیکلت برقی، ستاد اجرایی طرح توسعه استفاده از موتورسیکلت برقی در سازمان حمل ونقل بار تشکیل شد. وی با بیان اینکه ۵ اولویت کاری برای این ستاد پیش بینی شده است، افزود: یکی از اولویتها برقراری ارتباط با تولیدکنندگان موتورسیکلت برقی و بازدید از تولیدهای آن هاست که تاکنون با ۷ شرکت تولیدکننده تفاهم نامه امضا و ۱۲ محصول برای انتخاب معرفی شده است.
کاظمی اضافه کرد: اولویت بعدی این ستاد برقراری ارتباط با جامعه هدف استفاده کننده از موتورسیکلت برقی است که در اولویت اول پیکهای موتوری و شرکتهای خدماتی قرار دارند و در مراحل بعدی نیز پیکهای ارگانهای مختلف ازجمله پست مدنظرند. وی تصریح کرد: برهمین اساس، با ۸۷ اتحادیه صنفی، شرکت و اداره فعال در مشهد مذاکرات مقدماتی شده است و با پیگیری ها، برای معرفی متقاضیان موتور برقی با شهرداری مشهد همکاری خواهند کرد. وی ادامه داد: اولویت دیگر در حوزه به کارگیری موتورسیکلت برقی، پیگیری و اجرای طرح اسقاط موتورسیکلتهای فرسوده بنزینی است که براساس آن برای اسقاط هر موتورسیکلت بنزینی به غیر از ۵۰۰ هزار تومان مرکز اسقاط، مبلغ یکمیلیون تومان بلاعوض از سوی شهرداری مشهد به مالک موتور پرداخت میشود.
کاظمی به پیگیری ساخت ایستگاههای شارژ اشاره و خاطرنشان کرد: اولویت بعدی در این حوزه، تأمین خدمات پایه ازجمله ساخت ایستگاههای شارژ موتورسیکلتهای برقی و شناسایی محلهای استقرار این ایستگاه هاست که اقدامات لازم دراین باره درحال انجام است. وی گفت: همچنین پیگیری و هماهنگی با بانک عامل برای پرداخت تسهیلات معادل ۸۰ درصد هزینه خرید موتورسیکلت برقی تا سقف ۳۵۰ میلیون ریال یکی دیگر از راهکارها برای ترویج استفاده از موتورسیکلت برقی است که سود مازاد بر ۴ درصد این تسهیلات را نیز شهرداری میپردازد.
معاون عمران، حمل ونقل و ترافیک شهردار مشهد افزود: پس از ثبت نام متقاضیان در سامانه الکترونیکی که برای این امر در نظر گرفته شده است، این ستاد تقاضاها را بررسی میکند و متقاضیان برای دریافت تسهیلات بانکی به بانک معرفی میشوند که پس از طی روند قانونی و دریافت وام، موتورسیکلت برقی به متقاضی تحویل داده میشود. کاظمی اضافه کرد: در همین راستا تاکنون ۵۴۳ متقاضی موتورسیکلت برقی از سوی اتحادیه ها، واحدهای صنفی، ادارات و شرکتها به سازمان مدیریت حمل ونقل بار درون شهری شهرداری مشهد معرفی و از این میان، ۳۷۳ متقاضی واجد شرایط تشخیص داده شده اند که از این تعداد نیز ۲۵۳ نفر تاکنون برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده اند.
وی با بیان اینکه از ۳ خرداد تکمیل پرونده تعدادی از متقاضیان در بانک برای دریافت تسهیلات واگذاری موتورسیکلتهای برقی آغاز شده است، اظهار کرد: در چند روز گذشته و با آغاز تخصیص وام از سوی بانک، ۲۲ موتورسیکلت برقی به متقاضیان تحویل داده شده است.
کاظمی در ادامه افزود: براساس برنامه ریزی ها، در گام اول ۱۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی به متقاضیان واگذار میشود.